Gumipálma,kígyópálma,tigrispálma,leopárdpálma - Jelenlegi ára: 1 490 Ft

2020. október 26., hétfő


Gumipálma gumó, kígyópálma, tigrispálma, leopárdpálma
Kertbe, virágládába, erkélyre, teraszra, kőedénybe, cserépbe.
Szegélynövénynek, vegyes ágyba, virágládába, erkélyre.
Vágott virágnak is alkalmas.
További termékeim:    Csodaszepviragok termékei a TeszVesz-Vatera piacterén
Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.
Az ár 1 gumóra vonatkozik, 2-3 éves, körmérete kb. 8-10 cm.
Nem összekeverendő a csodagumóval, más néven: indiai gumós pálma - voodoo lily, ugyanis annak teljesen más levélzete van, mint ennek.  
A csodás gumó papírban telel
Leopárdkontyvirág (Amorphophallus konjac) boldog tulajdonosa lehetsz. Nem igényes növény: téli álmot alvó gumó formában telel, ami megkönnyíti a tárolást. Fagymentes, száraz helyet kell biztosítani számára - hogy óvjuk a kiszáradástól, lazán papírba kell csomagolni és időnként ellenőrízni, hogy jól érzi-e magát.
A csodagumó nyár elején ébred téli álmából
Későn ébredő fajta, inkább nyár elején kezd gyors növekedésbe, hogy utolérje a többi növénytársát. A gumó évről-évre nagyobb lesz, aminek következménye, hogy minden évben egyre terebélyesebb levélzet fejlődik belőle.
Ha virágot hoz, nem lehet nem észrevenni
Nem minden évben virágzik, de akkor mindenki a csodájára jár. A virágja kb. 80 cm magas, közvetlenül a gumóból hajt ki. 1 hétig nyílik, ezalatt roppant kellemetlen szagot terjeszt. Miután elvirágzik, elkezd fejlődni maga a növény. Általában, amelyik évben virágzik, abban az évben 1 hónappal később tér nyugovóra.
Ősszel egyszer csak a kezemben marad a szára
Ősszel (novemberben) ellankadnak a levelei, melyeket le lehet vágni úgy, hogy maradjon a szárból valamennyi, ameddig el nem engedi a gumó. Ha enyhe húzásra kézben marad a szára, akkor ki lehet venni a földből a gumókat, hogy téli szálláshelyére tegyük.
Recept a csodagumó neveléséhez
Kertes házban élők, komposztálhatják a növényhulladékot, ami értékes táptalaj minden növény számára. Talán tömény lenne tisztán komposztba ültetni, ezért homok és általános virágföld keverékét lehet használni.
Edénybe ültetés
Gumót a méretéhez megfelelő edénybe kell ültetni (érdemes a gumónál 2-3x nagyobb méretűbe ) március elején. Legalább 10 cm mélyre, hogy a föld támasztékul szolgáljon egész évben az erős törzsnek. A kisebb gumókat nem kell mélyre ültetni, elég 5 centire.
Kérdezz nyugodtan, ha bármire kíváncsi vagy.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám.

Jelenlegi ára: 1 490 Ft
Az aukció vége: 2020-10-27 08:08 .

0 megjegyzés: