Kikeleti hóvirág..........Galanthus nivalis............ /5mag/.......... NÖV.-348 - Jelenlegi ára: 550 Ft

2020. szeptember 24., csütörtök


 
"Galanthus nivalis"
 
A kikeleti hóvirág (Galanthus nivalis) az egyszikűek (Liliopsida) osztályának a spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe, ezen belül az amarilliszfélék (Amaryllidaceae) családjába tartozó faj.
A kikeleti hóvirág eredeti előfordulási területe a Pireneusoktól kezdve, Közép-Európában keresztül, egészen a Kaukázusig terjed; Törökország európai részén is fellelhető. Eredeti termőhelyein sok helyütt megritkult. Más kontinensekre is betelepítették. Sok helyen pedig termesztik.
A kikeleti hóvirág 10-20 centiméter magas, hagymás, évelő növény. Hengeres, levéltelen, felálló, csúcsán visszahajló szára csupán egy bókoló virágot hordoz. A két tőállású, kékeszöld levél szálas, 5-10 milliméter széles. A három külső lepellevél hosszabb, mint a három zöld csúcsú, belső lepellevél.
Alkaloidjai közé tartozik a galantamin, a likorin, hemantamin és nartazin. A hagymájából nyert acetilkolineszteráz-gátló hatású galantamint izomernyedtség ellen használják, továbbá az Alzheimer-kór kezelése során is tapasztalták kedvező hatását.
 
EGY KIS BEMUTATÓ A NÖVÉNYRŐL:  
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
 
  
 
 
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
               A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!


Jelenlegi ára: 550 Ft
Az aukció vége: 2020-09-24 16:43 .

0 megjegyzés: