Hubert De Luxe rozé édes pezsgő - Jelenlegi ára: 5 000 Ft

2020. július 29., szerda

Ez a pezsgő ötvözi a vadon termő bogyós gyümölcsök ízét és a nap és nyár egyedülálló aromáját. Ideális bort kínál egy fiatal, születésnapi partiján, vagy egyszerűen csak munkatársainak vagy barátainak.
Ennek a kivételes italnak az alapja a Traminer Rot, ahonnan a pezsgő unokatestvére az ősi rómaiak által már elismert nagy fűszeres ízű. Ajánlott  gyümölcs süteményekhez, pudinghoz és bogyós gyümölcsökkel, sajttortához vagy vanília fagylalttal, forró málnával.
Fischer János bor- és gyarmati áru kereskedő és dr. Schönbauer Mihály orvos, pozsonyi polgárok 1825-ben alapították az első hivatalosan nyilvántartott pezsgőgyárat a Magyar Királyságban.  A vállalkozás termelése 1840-re már elérte az évi 10 ezer palackot. Első elismerésüket az 1867-es párizsi világkiállításon aratták, ahol bronz medáliát nyertek pezsgőjükkel. Később a gyár Fischer János fiának, ifjabb Fischer Jánosnak a tulajdonába ment át. Mivel az ő fia, aki katonatisztként szolgált a bécsi udvarnál már nem akarta a gyárat tovább vinni, így került 1877-ben az osztrák származású Johann E. Hubert tulajdonába.

Jelenlegi ára: 5 000 Ft
Az aukció vége: 2020-07-29 19:12 .

0 megjegyzés: