MOLLINÁRY GIZELLA MEDDŐ SZÜRET UTÁN I.-II. EGY KÖTETBEN - Jelenlegi ára: 3 000 Ft

2018. március 30., péntek

Mollináry Gizella könyveiben egy vergődő ember sorsán keresztül egy egész küzdő és küzködő nemzet sorsát is bemutatta. Ez a regénye tovább halad a megkezdett úton s ez az út itt már elvisz a nagy összeomláshoz. A megesett proletárlány bekerül egy kis felvidéki falu társadalmába s ott folyik tovább élete, harca a felemelkedésért – s gyermekéért.  
Mollináry Gizella önmagát multa felül abban, ahogy a vidéki úri, polgári és paraszti rétegeinek alakjait, a nemzetiségi vidék elkeseredett küzdelmeit megrajzolta. Az úri osztály belerohan vesztébe s nem veszi észre, hogy önmaga pusztulásával maga a nemzet is elpusztul. A parasztság mély szenvedésével tehetetlenül fogadja a rázudúló csapásokat, a középosztály és kispolgárok pedig zavartan, kapkodva igyekeznek menteni a maguk apró kis életét.  
Ebben a nagy forgatagban áll és harcolt a maga jobb sorsáért a pesti nyomortanyákból odaszakadt lány, hogy a végén mindenkiből kiábrándulva csak önmagában, a maga tehetségében találjon menedéket.
Bp. Grill Károly kiadása 307p+302p
Amennyiben 2500ft felett vásárol tőlünk Budapesten ingyen házhoz szállítunk. 2500ft alatti vásárlásnál a könyvek Budapesten a 4-6 villamos vonalán bárhol átvehetőek a délutáni órákban hétköznapokon.
A könyveket banki átutalás esetén az összeg beérkezése utáni napon postázzuk.
10000Ft feletti vásárlásnál a postaköltséget átvállaljuk.
Sorszám: 9897

Jelenlegi ára: 3 000 Ft
Az aukció vége: 2018-04-19 18:16 .

0 megjegyzés: