Robert MONDAVI - Napa Valley - Pinot Noir 1993 bor - Jelenlegi ára: 16 000 Ft

2017. július 27., csütörtök

 
1993-as Robert Mondavi - Napa Valley - Pinot Noir az aukció tárgya. Igazi kuriózum; ritkaság.
A jelzett évben vásároltuk, saját pincénkben, szakszerűen tároltuk.  
Robert Mondavi a világ egyik legismertebb és legnagyobb boralakja volt, aki a Kaliforniai bort nemzetközileg is ismertté és elismertté tette. Minnesotában született olasz szülők gyermekeként. Lodiban nőtt fel, a kaliforniai borászat akkori fővárosában. 1943-ban családja az ő javaslatára megvásárolta a Krug pincészetet, Napa Valley-ban.
Miután testvérével összevesztek elhagyta a családi vállalkozást és megalapította a Robert Mondavi pincészetet. Miután végiglátogatta a nagy európai pincészeteket rájött, hogy a kaliforniai borászatnak még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy nemzetközi szinten is elismerjék.
Ekkoriban kötött barátságot Baron Philippe de Rothschild-el, akivel később megalapították az Opus One pincészetet.
1979-ben vásárolta meg a Cherokee Wine Cooperationt, amiből egy névváltás útján Woodbridge lett. Ebben a pincészetben kiváló minőségű borok készülnek, melyek különlegessé teszik a hétköznapokat is.
Boraik a legjobb területekről származó szőlőkből készülnek. Ezek a borok a gyümölcsösség és a kivételes egyensúly jegyeit hordozzák magukban, miközben törekednek arra, hogy minimálisra csökkentsék a tölgy-, és a tanninhatást. Könnyűtől a komoly, testes borokig minden megtalálható ebben a szériában. Kivétel nélkül nagy borok!
A Robert Mondavi Winery-t 1966-ban alapította névadója, azzal a céllal, hogy Kaliforniában megalkossák a világ legjobb borait. A szesztilalom után ez a Napa Valley szívében létrehozott pincészet nyitott utat a kaliforniai modernkori borászat megvalósulásának. Ez a borászat volt az első és a mai napig is ez a legfontosabb pincészet a vidéken.
Mondavi 2008-as halálát követően az általa készített borok rendkívül felértékelődtek, áruk megemelkedett.
Elsősorban a személyes átadás-átvételnek örülnék, azonban igény esetén postázom is a bort, törékeny, értékbiztosított csomagként.


Jelenlegi ára: 16 000 Ft
Az aukció vége: 2017-08-17 10:15 .

0 megjegyzés: